İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yumurta Yemekleri
Çiftlik Omlet (4 Kişilik)
 
Malzemeleri;
 
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
 
Yemeğin Tarifi
 
Patateslerin kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını Çok ince kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
 
Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifÇe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika Çevirin.
 
Geniş bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifÇe Çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını Çevirin. üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın. Yumurta yemekleri.
 
Yoğurtlu Yumurta Salatası (4 Kişilik)
 
 
Malzemeler;
 
5 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Sarmısak
3-4 Dal Dereotu ya da Maydanoz
1 Çay Kaşığı Pulbiber ya da Karabiber
Tuz
 
Yemeğin Tarifi;
 
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin.
Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.
Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine yayın. Zeytinyağını gezdirip, pulbiber veya karabiber serpin.
Dereotu veya maydanozu ince ince kıyıp salatanın üzerini süsleyerek servis yapın.
 
Yumurta Benyesi (4 Kişilik)
 
 
Malzemeler;
 
4 Yumurta
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Su Bardağı Soda
1 Yumurta Akı
Kızartmak iÇin Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz
 
Yemeğin Tarifi
 
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
 
Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın.
 
1 yumurta akını iyice Çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın.
 
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını Çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.